Medlemsservice
 
 
 
 

Glemt password?

Medlemskab

Tidsskrift

Ordenshistorisk Tidsskrift udkommer ca. 2 gange om året.

Se en liste over indholdet her

Bogudgivelser

Ordenshistorisk Selskab står bag udgivelser af bøger med ordensrelateret indhold.

Se en liste over bøgerne her

Ordenshistorisk Forlag

Ordenshistorisk Forlag er et forlag som - uafhængigt af Ordenshistorisk Selskab - udgiver bøger om ordner og medaljer.

Se listen af udgivelser her

  Udskriv artikel

"The Collection of a French Gentleman"

En flot samling af ordener og dekorationer - indsamlet gennem mere end 50 år - kom på auktion.
"The Collection of a French Gentleman"

"Collection Paul DÉMOGÉ".
Foto: Beaussant-Lefèvre

Hvis man har truffet Professor Paul Démogé ved man hvad en sand gentleman er - venligheden selv og altid klar til at dele ud af sin store viden om ordener og dekorationer.


Démogés imponerende samling var sat på auktion i Paris og London i sidste uge. Hos DNW i London var fokus på franske redningsmedaljer tildelt briter, mens Beaussant-Lefèvre i Paris stod for hovedparten af samlingen fordelt over to dage.


Professor Démogé - født i 1925 - var selv tilstede ved auktionen i Paris og svarede beredvilligt på spørgsmål fra potentielle købere. Samlingen fokuserede primært på franske ordener og dekorationer, men der var flotte ting fra hele verden. De mere end 900 lots var estimeret til at indbringe ca. 500.000 Euro, og med estimater mellem 50 og 30.000 Euro for de enkelte lots var der noget for enhver pengepung.


Blandt højdepunkterne var f.eks. Ordenen Den Gyldne Vlies (østrigske gren), som trods et noget lavt estimat på 4-6.000 Euro opnåede hammerslag på 14.000 Euro.


Der var også danske lots iblandt, bl.a. Christian IXs kgl. Belønningsmedalje i guld tildelt købmand og skibsklarerer A. J. Polack (som var den første modtager af denne medalje) og en Frederik VI udgave af Medaljen for Ædel Daad, kun uddelt i 7 eksemplarer. Begge opnåede hammerslag på 1.000 Euro.