Medlemsservice
 
 
 
 

Glemt password?

Medlemskab

Tidsskrift

Ordenshistorisk Tidsskrift udkommer ca. 2 gange om året.

Se en liste over indholdet her

Bogudgivelser

Ordenshistorisk Selskab står bag udgivelser af bøger med ordensrelateret indhold.

Se en liste over bøgerne her

Ordenshistorisk Forlag

Ordenshistorisk Forlag er et forlag som - uafhængigt af Ordenshistorisk Selskab - udgiver bøger om ordner og medaljer.

Se listen af udgivelser her

  Udskriv artikel

Mødereferat - Dekorationer fra 1. Verdenskrig - relation til danskere

I anledning af 100-året for våbenhvilen i 1. verdenskrig havde Ordenshistorisk Selskabs medlemsmøde den 12. november fokus på dekorationer m.m. fra denne krig, og man kom vidt omkring.
Mødereferat - Dekorationer fra 1. Verdenskrig - relation til danskere

Lisbeth Tscherning med Æreslegionen.
Foto: Det Kgl. Biblioteks billedsamling

Der blev lagt ud med de omkring 22 britiske medaljer, der havde relation til krigen, og mødedeltagerne kunne glæde sig over at se nogle britiske grupper lagt frem.
Dernæst fulgte et oplæg om franske dekorationer til danskere for humanitær støtte under og efter krigen: Dansk Hjælpeambulancekomité, Dansk Røde Kors' kontor i Paris, Kollegahjælpen m.m. Her var der også noget at se på for deltagerne, f.eks. et foto af den første danske kvinde, der blev dekoreret med Æreslegionen: Lisbeth Tscherning, forstanderinde på det danske hospital i Paris under krigen.


Danmark var neutral under krigen, men et par danske medaljer med relation til krigen blev indstiftet, nemlig Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp 1914-1919 og Den Slesvigske Erindringsmedalje af 1920. Dem blev der også redegjort nærmere for.


Mødedeltagerne skulle også have hørt om tyske dekorationer, men desværre var oplægsholderen blevet forhindret i at møde frem.