Medlemsservice
 
 
 
 

Glemt password?

Medlemskab

Tidsskrift

Ordenshistorisk Tidsskrift udkommer ca. 2 gange om året.

Se en liste over indholdet her

Bogudgivelser

Ordenshistorisk Selskab står bag udgivelser af bøger med ordensrelateret indhold.

Se en liste over bøgerne her

Ordenshistorisk Forlag

Ordenshistorisk Forlag er et forlag som - uafhængigt af Ordenshistorisk Selskab - udgiver bøger om ordner og medaljer.

Se listen af udgivelser her

  Udskriv artikel

Mødereferat - Israels militære dekorationer - andre principper

Israels militære dekorationer var emnet for et meget interessant foredrag i Ordenshistorisk Selskab den 9. oktober.
Mødereferat - Israels militære dekorationer - andre principper

Medal of Courage
Foto: Wikipedia

Foredragsholder var Lars Stevnsborg, der indledte med hovedtrækkene af Israels historie fra 63 f.Kr. til i dag. Templets ødelæggelse i Jerusalem år 70 e.Kr. har betydning for nutidens israelske dekorationer. Det kan ses på the Medal of Courage med seks sværd og et hvedeaks i midten, altså den syvarmede lysestage. Til medaljen hører en oliventræsæske. Man har også en Medal of Valour og en Medal for Distinguished Service. Medaljerne bæres sjældent.


Næste niveau efter medaljerne er fire citations, der kan tildeles individuelt til den enkelte soldat og til militære enheder. Disse citations er på fire niveauer: Generalstabschefens citation, lederen (en general) af en regional kommandos citation, divisionskommandørens citation samt brigadekommandørens citation. Disse citations består af båndspænder.


Tredje niveau består ligeledes af båndspænder for krigsdeltagelse, otte i alt, der dækker perioden fra Uafhængighedskrigen i 1948 til vore dage.


Fjerde niveau omfatter båndspænder for veteraner, der på forskellig vis har deltaget i kampen for Staten Israels selvstændighed fra 1909 og frem til 1948.


I 2018 blev der indført et båndspænde, et Badge for spearhead fighters, der tildeles efter 12 måneders tjeneste i felten. Der er også tegn for faldne og sårede soldater. Endelig er der mange frimærker, der relaterer sig til dekorationerne.


Yderligere beskrivelse af dekorationerne:

The Israel Defense Forces hjemmeside

Israels Forsvarsministeriums hjemmeside