Medlemsservice
 
 
 
 

Glemt password?

Medlemskab

Tidsskrift

Ordenshistorisk Tidsskrift udkommer ca. 2 gange om året.

Se en liste over indholdet her

Bogudgivelser

Ordenshistorisk Selskab står bag udgivelser af bøger med ordensrelateret indhold.

Se en liste over bøgerne her

Ordenshistorisk Forlag

Ordenshistorisk Forlag er et forlag som - uafhængigt af Ordenshistorisk Selskab - udgiver bøger om ordner og medaljer.

Se listen af udgivelser her

  Udskriv artikel

Mødereferat - Fra samlingerne

Ordenshistorisk Selskab holdt møde den 12. november i Kastellet, denne gang med fokus på ordener og medaljer med en personlig historie bag.
Mødereferat - Fra samlingerne

Flere medlemmer havde fundet interessante effekter frem fra samlingerne, og vi kom vidt omkring, tidsmæssigt som geografisk med interessante beretninger om de enkelte personer.


For at tage det i kronologisk rækkefølge:

Der blev fortalt om et par veteraner fra krigen 1864 med portrætfotos, en erindringsmedalje og ikke mindst diplomet til medaljen, som efterhånden er sjældent.


Turen gik videre til en foderknægt, siden biløber og vognmester ved Den kgl. Staldetat og hans medaljer med tilhørende papirer.


Så fulgte et par sjældenheder - en kammerherrenøgle og kammerjunkernøgle fra Mecklenburg-Strelitz fra omkring 1900-1918 med tilhørende futteraler.


Der var sovjetiske krigsmedaljer, blandt andet til en soldat, der havde deltaget i slaget om Berlin i 1945.


Der blev vist franske dekorationer med tilhørende papirer, der var tildelt en dansker, der var i Fremmedlegionen 1957-1962 og var med i Algierkrigen.


Så fulgte danske og udenlandske medaljer med tilhørende diplomer, tildelt en inventariebetjent samt danske og udenlandske dekorationer, tildelt en kaptajn ved Gardehusarregimentet.


Endelig fulgte et par medaljer med diplomer, tildelt en lokomotivfører, der kørte Frederik IX.s båre fra København til Roskilde i 1972.