Medlemsservice
 
 
 
 

Glemt password?

Medlemskab

Tidsskrift

Ordenshistorisk Tidsskrift udkommer ca. 2 gange om året.

Se en liste over indholdet her

Bogudgivelser

Ordenshistorisk Selskab står bag udgivelser af bøger med ordensrelateret indhold.

Se en liste over bøgerne her

Ordenshistorisk Forlag

Ordenshistorisk Forlag er et forlag som - uafhængigt af Ordenshistorisk Selskab - udgiver bøger om ordener og medaljer.

Se listen af udgivelser her

  Udskriv artikel

Nyt israelsk kampagnebånd

Israel har indstiftet et nyt kampagnebånd for tjeneste i det sydlige Libanon fra 1982 til 2000 under Israels 18 år lange besættelse af området.
Nyt israelsk kampagnebånd

Indstiftelsen af båndet blev godkendt af regeringen i marts i år, og mandag den 7. juni 2021 overrakte forsvarsminister Benny Gantz båndet til den israelske forsvarschef, generalløjtnant Aviv Kochavi, som den første modtager.


Båndet blev efterfølgende tildelt enkelte pårørende til faldne israelske soldater og vil i den kommende tid blev overrakt til et betydeligt antal veteraner og pårørende til personel, der er faldet under kampagnen.


Båndet er det niende israelske kampagnebånd og følger efter rækken af tidligere kampagnebånd for henholdsvis Uafhængighedskrigen i 1948, Sinaikrigen 1956, Seksdageskrigen 1967, Udmattelseskrigen 1967-1970, Yom Kippur Krigen 1973, Første Libanon Krig 1982, Anden Libanon Krig 2006 og Gaza kampagnen 2014 (officielt Operation Protective Edge).


Båndet er som det første stribet både lodret og vandret i farverne rødt, grønt, gråt og blåt/hvidt. De blå/hvide vandrette striber i midten repræsenterer det israelske flag omgivet af lodrette grå striber, der henviser IDF's befæstninger og de langvarige operationer der. De grønne striber repræsenterer Libanons skove, mens de røde striber henviser til kampagnens fysiske og mentale omkostninger. De grønne og røde striber repræsenterer også det libanesiske flag.