Medlemsservice
 
 
 
 

Glemt password?

Medlemskab

Tidsskrift

Ordenshistorisk Tidsskrift udkommer ca. 2 gange om året.

Se en liste over indholdet her

Bogudgivelser

Ordenshistorisk Selskab står bag udgivelser af bøger med ordensrelateret indhold.

Se en liste over bøgerne her

Ordenshistorisk Forlag

Ordenshistorisk Forlag er et forlag som - uafhængigt af Ordenshistorisk Selskab - udgiver bøger om ordner og medaljer.

Se listen af udgivelser her

  Udskriv artikel

Nyt dansk Tapperhedskors uddeles for første gang

Fredag den 18. november uddeler Dronning Margrethe en ny dansk udmærkelse. Det er et Tapperhedskors som kun skal uddeles i helt exceptionelle tilfælde og som kan sammenlignes med det engelske Victoriakors eller den amerikanske Medal of Honor.
Nyt dansk Tapperhedskors uddeles for første gang

Det nye danske Tapperhedskors
(Foto: Forsvarskommandoen)

Kilde: Forsvarskommandoen


Den 18. november vil to tidligere udsendte soldater fra ISAF Hold 9 ved en parade på Kastellet blive hædret for deres tapperhed. Den ene soldat vil som den første få overrakt det nye Tapperhedskors af Hendes Majestæt Dronningen, mens den anden vil få overrakt Forsvarets Medalje for Tapperhed af forsvarschefen.


Både Tapperhedskorset og Forsvarets Medalje for Tapperhed gives til de to soldater, for det mod de har udvist under kamphandlinger i Afghanistan.


Modtagerne af Tapperhedskorset og Forsvarets Medalje for Tapperhed er ikke på forhånd blevet orienteret om, at de skal modtage æresbevisningerne, og som en ekstra overraskelse har forsvaret i anledning af dagen sikret, at modtagernes pårørende vil være til stede ved begivenheden.


Om Tapperhedskorset


Tapperhedskorset er en ny æresbevisning, der gives for den helt ekstraordinære indsats. Indsatsen skal have fundet sted under kamphandlinger og være af en sådan karakter, at den pågældende har handlet uegennyttigt i en åbenlyst farlig situation. Indsatsen bærer præg af en spektakulær handling til gavn og hjælp for andre, og med det formål at fremme løsningen af en vigtig opgave eller redde andres liv.


Tapperhedskorset er approberet af Hendes Majestæt Dronningen.


Tapperhedskorset er den højeste danske æresbevisning givet for ekstraordinær indsats under ekstreme vilkår, og vil kunne sammenlignes med det britiske Victoriakors eller den amerikanske Congressional Medal of Honor.