Medlemsservice
 
 
 
 

Glemt password?

Medlemskab

Tidsskrift

Ordenshistorisk Tidsskrift udkommer ca. 2 gange om året.

Se en liste over indholdet her

Bogudgivelser

Ordenshistorisk Selskab står bag udgivelser af bøger med ordensrelateret indhold.

Se en liste over bøgerne her

Ordenshistorisk Forlag

Ordenshistorisk Forlag er et forlag som - uafhængigt af Ordenshistorisk Selskab - udgiver bøger om ordner og medaljer.

Se listen af udgivelser her

  Udskriv artikel

Mødereferat - Fra Frihedskorset og Frihedsmedaljen til Frihedskorsets orden 1918, 1939, 1940

Ordenshistorisk Selskab afholdt den 6. februar et møde om finske dekorationer i anledning af 100-året for Finlands selvstændighed i 1918.
Mødereferat - Fra Frihedskorset og Frihedsmedaljen til Frihedskorsets orden 1918, 1939, 1940

Finland kunne den 6. december 2017 fejre 100-året for sin selvstændighed, der den 10. januar 1918 officielt blev anerkendt af Danmark. Som nævnt i et tidligere mødereferat har Ordenshistorisk Selskab derfor valgt at have fokus på Finland i møderækken for 2017-18.


Den anerkendte ordenshistoriker m.m. Tom Bergroth holdt et meget inspirerende og oplysende foredrag om Frihedskorset, Frihedsmedaljen og Frihedskorsets orden. Emnet er enormt omfattende, sagde Bergroth, der understøttede sit foredrag med interessante illustrationer, hvoraf nogle viste nyligt fundne skitser til dekorationerne.


Som bonusinformation oplyste Bergroth, at Finland den 5. marts fejrer 100-året for Frihedskorset. Den 28. januar 2019 fejrer finnerne 100-året for Finlands Hvide rose, en orden indstiftet af rigsforstander C. G. Mannerheim. Det sker med en udstilling på rigsarkivet i Helsingfors; udstillingen åbner den 4. december i år.


Bergroths foredrag blev modtaget med stort bifald, og efterfølgende kunne man se nærmere på finske dekorationer med tilhørende diplomer, der var udstillet af Selskabets medlemmer.