Medlemsservice
 
 
 
 

Glemt password?

Medlemskab

Tidsskrift

Ordenshistorisk Tidsskrift udkommer ca. 2 gange om året.

Se en liste over indholdet her

Bogudgivelser

Ordenshistorisk Selskab står bag udgivelser af bøger med ordensrelateret indhold.

Se en liste over bøgerne her

Ordenshistorisk Forlag

Ordenshistorisk Forlag er et forlag som - uafhængigt af Ordenshistorisk Selskab - udgiver bøger om ordner og medaljer.

Se listen af udgivelser her

  Udskriv artikel

Det 13. europæiske møde for ordenshistoriske selskaber

Dette års møde blev holdt i Wien den 10.-12. maj med deltagere fra en lang række lande, blandt andre Irland, Slovakiet, Slovenien og Ungarn, som ikke tidligere har været repræsenteret.
Det 13. europæiske møde for ordenshistoriske selskaber

Østrigske dekorationer
Foto: Guy Deploige

Efter registrering af deltagerne fredag aften i Palais Auersperg var der "meet and greet" med mulighed for at hilse på gamle venner og for at stifte nye bekendtskaber.


Lørdagens program var henlagt til det formidable Heeresgeschichtliches Museum, tegnet af den danske arkitekt Theophil Hansen (1813-1891). Hansen opførte flere offentlige bygninger i Wien og er begravet i byen.
Formiddagen bød på en række interessante foredrag, og i pausen kunne tilhørerne se en udstilling af østrig-ungarske dekorationer og dekorationer fra forbundsrepublikken Østrig og de enkelte forbundslande.Om eftermiddagen var der rundvisning på museet. Her kunne vi danske i den sømilitære del af museet glæde os over et portræt af Hans Birch Dahlerup (1790-1872), der var viceadmiral i den østrig-ungarske marine 1849-1851. Der var en lang række ikke bærbare medaljer fra 1600- og 1700-tallet, en samling ærestegn og medaljer for fortjenester for republikken Østrig, statutter for Maria Theresia-ordenen fra 1750 og et storkos af samme orden med broderet bryststjerne for bare at nævne lidt om samlingerne.


Ordenstegn fra Sicilien og Spanien (foto: Guy Deploige)

Om aftenen var der gallamiddag.


Søndagens program bød på besøg i det kejserlige skatkammer i Hofburg og i den tyske ordens museum. I skatkammeret var to sale tilegnet den Gyldne Vlies med ordenstegn m.m. Der var også forskellige ordenskåber samt kæder til den Mexikanske Ørns orden og den Mexikanske Guadelupe-orden, begge fremstillet i Wien til den østrigske ærkehertug Maximilian, der var kejser af Mexico 1864-1867.
I museet for den tyske orden var der blandt andet en række ordenstegn udstillet.


Hele arrangementet sluttede med en middag. Næste års møde er i Paris den 15.-17. maj.