Medlemsservice
 
 
 
 

Glemt password?

Medlemskab

Tidsskrift

Ordenshistorisk Tidsskrift udkommer ca. 2 gange om året.

Se en liste over indholdet her

Bogudgivelser

Ordenshistorisk Selskab står bag udgivelser af bøger med ordensrelateret indhold.

Se en liste over bøgerne her

Ordenshistorisk Forlag

Ordenshistorisk Forlag er et forlag som - uafhængigt af Ordenshistorisk Selskab - udgiver bøger om ordener og medaljer.

Se listen af udgivelser her

  Udskriv artikel

Ny medalje til anerkendelse af international tjeneste

Rækken af Forsvarets medaljer er udvidet med en medalje i bronze.
Ny medalje til anerkendelse af international tjeneste

Forsvarets Medalje for International Tjeneste i Bronze
Foto: Lars Bøgh Vinther

Forsvarskommandoen meddeler, at civilt og militært personel, der udsendes til tjeneste uden for Kongeriget, kan nu anerkendes med Forsvarets Medalje for International Tjeneste i Bronze.


Medaljen kan blandt andet gives for udsendelser som del af NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Baltikum (eFP) og til det personel, som Forsvaret udsender til bevogtning af EU’s ydre grænser gennem Frontex eller til indsættelser med amerikanske og franske hangarskibsgrupper.


Den nye medalje er et supplement til Forsvarets Medalje for International Tjeneste, der tildeles personel, der har deltaget i internationale missioner, herunder f.eks. missioner i Afghanistan, Irak, Kosovo og Mali.


Som noget nyt kan modtagere af Forsvarets medaljer for international tjeneste anlægge et egeløv på medaljens krydsbånd, hvis den pågældende tildeles en af Forsvarets Erkendtligheder i forbindelse med udsendelsen. Egeløvet kan tildeles i guld, sølv eller bronze.


Forsvarets Medalje for International Tjeneste i Bronze kan tildeles med tilbagevirkende kraft til Forsvarets nuværende eller tidligere medarbejdere for indsatser fra og med 1. januar 2010. Det forventes, at de første medaljer vil kunne blive uddelt i løbet af sidste kvartal af 2021.