Medlemsservice
 
 
 
 

Glemt password?

Medlemskab

Tidsskrift

Ordenshistorisk Tidsskrift udkommer ca. 2 gange om året.

Se en liste over indholdet her

Bogudgivelser

Ordenshistorisk Selskab står bag udgivelser af bøger med ordensrelateret indhold.

Se en liste over bøgerne her

Ordenshistorisk Forlag

Ordenshistorisk Forlag er et forlag som - uafhængigt af Ordenshistorisk Selskab - udgiver bøger om ordener og medaljer.

Se listen af udgivelser her

  Udskriv artikel

Fra det franske

Konference for europæiske ordenshistoriske selskaber i Paris - En fransk orden til en dansk general - Den sidste indehaver af Befrielsesordenen død.
Fra det franske

Den XIV. konference for europæiske ordenshistoriske selskaber blev afholdt i Paris den 10.-12. september 2021. Værterne har nu lagt en række fotos og et referat af begivenhederne ud på hjemmesiden.
De forskellige indlæg fra konferencen kan findes på samme hjemmeside.


Generalløjtnant Michael A. Lollesgaard fik den 18. august 2021 ved en højtidelighed på den franske ambassade i København overrakt officerskorset af Æreslegionen. Det var en anerkendelse af generalens store indsats for udviklingen af det dansk-franske militære samarbejde.
Officerskorset blev overrakt af ambassadør Caroline Ferrari i overværelse af forsvarsattachéen, oberst Vincent Samson.
Generalløjtnanten har tidligere modtaget ridderkorset af den franske nationale Fortjenstorden.
Læs mere om overrækkelsen på ambassadens hjemmeside.


Hubert Germain, den sidste overlevende indehaver af den franske Befrielsesorden, som han modtog i 1944, afgik ved døden den 12. oktober 2021 i en alder af 101 år.
Germain tog som 19-årig i 1940 til England for at tilslutte sig de frie franske. Han kæmpede i Syrien og i Libyen 1941-1942 og var med Fremmedlegionens berømte 13. halvbrigade ved Bir Hakeim. Fra Nordafrika kom han til Italien, og siden deltog han i invasionen i Provence. Han blev demobiliseret i 1946.
Germain gik siden ind i politik, blev borgmester gennem 10 år, var medlem af Nationalforsamlingen og blev minister for Post- og Telegrafvæsenet.
Germain var også storkors af Æreslegionen (2018), og han var desuden dekoreret med Krigskorset 1939-45 med palmer, modstandsbevægelsens medalje med roset, MBE, storkors af Malteserordenen samt indehaver af flere udenlandske dekorationer.
Han blev bisat den 11. november i Mont-Valérien.
Læs mere om Hubert Germain her.